Cattery van 't WentershoesWij zijn Erik en Leonoor en hebben een kleine cattery in het oosten van het land. We wonen in het Achterhoekse plaatsje Winterswijk: "Wenters" in het dialect.
Onze catterynaam 'van het Wentershoes' betekent dan ook 'huis in Winterswijk'. Het is moeilijk iets leuks en origineels te bedenken, maar we vonden dit zelf best leuk klinken.

Onze cattery bestaat nu officieel sinds 28 maart 2002, vanaf die datum staan we geregistreerd. Wij zijn lid van de onafhankelijke kattenliefhebbersvereniging 'Saint pro Cat'.

Momenteel hebben we vijf raskatten: een sealpoint Heilige Birmaan 'Sherpa', blauwe Brits Korthaar 'Grizzly', lilac Brits Korthaar 'Amber', lilacpoint Heilige Birmaan 'Lotte' en bluepoint Heilige Birmaan 'Lucky'.
Amber is onze eerste eigen gefokte poes. We zijn met haar naar een show geweest om eens te kijken of we dat zelf leuk zouden vinden en om te horen wat de keurmeester van haar vond. Op dat moment was ze exact 3 maanden oud. Ze heeft daar een U2 gehaald met als eindomschrijving: Veelbelovend!
We gaan beslist later nog eens als ze wat ouder is.
Inmiddels heeft Amber al 2 keer een CAC gehaald.

We zijn een kleine cattery en proberen dat ook zo te houden, maar je weet het nooit ........
Sherpa en Grizzly hebben inmiddels allebei hun eerste nestje gehad in de zomer van 2002. Alles is gelukkig erg voorspoedig verlopen en zo te merken vonden ze beide het leuk om moeder te zijn. Ook wij vonden het zelf ook in één woord geweldig en hebben enorm genoten! We hebben besloten het niet bij een eenmalige actie te laten. De poezen mogen dan ook af en toe een nestje hebben.
Alle poezen hebben het hele huis tot hun beschikking en ook een buitenren, maar ook af en toe even los in de tuin vinden ze heerlijk.

Na 3 nestjes hebben we besloten, dat we er toch nog wel een Birmaan bij willen, waarmee we ook naar shows kunnen, is ook gezelliger voor Amber natuurlijk. Om het onszelf lastig te maken en weer wat vers Birmanenbloed in het land te krijgen, willen we graag een blauw Scandinavisch poesje.
Na wat weken speuren op internet en mailen met diverse fokkers, belanden we in Denemarken. Helaas wordt dit prachtige poesje ernstig ziek en moeten ze haar laten inslapen. Heel verdrietig,
Voor ons betekent dit dat de zoektocht weer opnieuw begint. Na enkele maanden zijn we met 2 fokkers in contact in Zweden. We houden een week vakantie in dit prachtige land en gaan op bezoek bij Droppstenen's en Chin-Lee. Bij Jan en Siw (Droppstenen's) is het erg gezellig en hebben we een leuke tijd, maar Jan vindt uiteindelijk het blauwe poesje niet mooi genoeg om als showkwaliteit naar ons te laten gaan. We gaan verder naar Gunnel Olovsson, we bekijken haar nestje, natuurlijk weer erg snoezig ........... maarrr volgens mij is het poesje echt lilac en niet blauw ........ hmmmm wat doen we nu ??
Ze zijn 9 weken dus we hebben nog even bedenktijd. Uiteraard doen we het toch, want we vinden Lotte erg mooi en reizen ruim 3 weken later wederom richting Zweden om ons hummeltje op te halen. Ze vindt het in de auto helemaal geweldig en ligt een groot deel van de reis heerlijk en rustig op schoot.
Dan komen we thuis en staat er een mailtje in onze inbox van Micheyl uit Denemarken, ze weet een heel mooi blauw poesje bij haar in de buurt ........ we wilden eigenlijk een blauwe poes en het is natuurlijk ook leuker voor Lotte, een poesje erbij van haar eigen leeftijd als speelkameraadje ....
en zo kun je best een paar argumenten bedenken, waardoor je in elk geval kunt gaan kijken.....een week later. Het is inderdaad een prachtig pluizenbolletje en we gaan er "ernstig" over nadenken.
Je raadt het al: na 3 weken stappen we wederom in de auto richting Denemarken om Lucky op te gaan halen bij Hanne (van Lucky Look).
Van het begin af aan zijn Lotte en Lucky dikke vriendinnen. Sherpa vindt dat ze moedertje over de 2 dametjes moet spelen en wij genieten weer van de rare fratsen en bokkensprongen van de Birmanen-bengels. Maar kleine meisjes worden (te) snel groot!
Voor ons blijft het hier voorlopig bij, want voor onszelf vinden we 6 katten het maximum.
In 2004 krijgt Amber een nestje met prachtige kittens!
In september 2006 moeten we Lucky laten steriliseren, omdat ze na de 2e kuur antibiotica nog steeds last heeft van blaas- en baarmoederonsteking. Gezondheid staat voorop, maar we vinden het wel jammer dat ze nooit een nestje heeft gekregen, maar ja.
Na een goed en gezond leven is Poema overleden in februari 2007. Ze is 16 jaar geworden. 
Lotte krijgt in maart 2007 haar eerste nestje. Als er een erg mooi chocolate poesje bij zit, dan houden we er misschien wel één.... Evita.
Nog steeds vinden we 6 poezen voor ons het maximum. 

 
In onze cattery staat gezondheid, een goed karakter en liefde voor de katten voorop bij het fokken, naast het verbeteren van ras. Wij willen dan ook bewuste hobbyfokker zijn en blijven!

Ook onze site is steeds in ontwikkeling en er zal regelmatig een en ander veranderen.
Kijk even onder nieuws en je kunt gelijk zien wat er recent is veranderd of aangepast.


Wij vinden het hartstikke leuk en waarderen het erg, als u na uw bezoek aan onze website even een klein berichtje in ons gastenboek achterlaat. We horen graag wat u ervan vindt!

Bij voorbaat dank.

Veel lees en kijk plezier!


Groeten van Erik en Leonoor