Cattery van 't WentershoesWelkom op onze site!

Sinds 28 maart 2002 staan ook wij als cattery geregistreerd. Maar het begon natuurlijk allemaal al veel eerder. Voor wie het leuk vindt, hierbij ons verhaal. Het zal velen van jullie her en der bekend voorkomen. Voor wie er geen zin in heeft: sla het gewoon over en begin bij Cattery.

Wij zijn: Erik en Leonoor en we wonen met ons poezenspul in de Achterhoek nl. in Winterswijk. Leonoor is van jongs af aan met katten opgegroeid. Bij Erik thuis hebben ze vroeger alleen een hond als huisdier gehad. Toen wij iets 'samen begonnen', hadden wij alleen elkaar (nodig). Maar op een gegeven moment, nadat we het er al wel meerdere malen over hadden gehad, zat Erik met z'n been in de lucht, ziek thuis. Hij was ook nog jarig in die tijd; verlanglijstje: een poesje.
Voor hij zich kon bedenken, ..........hup naar het asiel en een schattig 'gevonden voorwerp' uitgezocht, 5 à 6 weken oud poesje. Ze was helemaal wit met een klein zwart stipje op de neus en een zwart staartje........ we noemden haar dan ook "Watje". Doordat ze veel te jong gedumpt was, moest ze nog helemaal opgevoed worden. Helaas is ze altijd een herfstkatje gebleven en ook veel te jong dood gegaan. Erik was ondertussen ook al poes-'minded' geworden.
Poema was er inmiddels bijgekomen en toen Watje was gestorven, hebben we snel haar zusje Cheetah bij een boerderij in de buurt opgehaald, want twee kittens is leuker dan één, toch ....? Ongeveer een jaartje later leek het ons wel erg leuk om een keer een nestje krijgen (ras HTK), en werd er weer met succes een bezoekje aan het plaatselijke asiel gebracht, gevolg: onze zwarte Panter (met alleen een paar witte borsthaartjes), dit werd een heel bijzondere, lieve en hoogst intelligente kater. Hij begon helaas al vroeg te sproeien en werd dientengevolge: een je-weet-wel-kater.
Na 11 gezellige jaren met z'n vijven, kwam hier in september 2000 verandering in, doordat Cheetah doodgereden werd en 4 maand later Panter ziek werd, verdween ook hij naar de poezenhemel. Poema was na al die jaren in één klap helemaal alleen overdag, ze werd heel depressief en zat de hele dag te miauwen voor het raam. Maar in januari kun je geen HTK kittens krijgen .......... We vonden de Brits Korthaar altijd al prachtig en dit was dan ook een prachtig excuus, we zochten Grizzly uit. Alleen was ze nog maar 4 weekjes oud en dan moet je (en Poema ook natuurlijk) nog wel lang wachten. Ook vonden we de Heilige Birmaan geweldig, zowel qua uiterlijk als karakter! Na niet al te lang zoeken, vonden we in Breda onze Sherpa, ze was al 12 weken, dus na een weekje kwamen ze haar bij ons thuis brengen. Ze was niet gelijk dikke vriendjes met Poema, maar zodra ze binnen was, was het gemiauw en depri-gedoe van Poema over. Vriendschap volgde snel. Enkele weken later arriveerde Grizzly vanuit het Groningse land. De beide kittens hadden geen enkele moeite met elkaars dialect, gelijk de volgende dag was het al "dikke mik". Samen donderjagen en achter elkaar aanracen, vooral de trap op en af was (en is) een groot succes.
Het blijkt zo leuk te zijn om je in het raskatten-gebeuren te verdiepen en besluiten dan ook hiermee verder te gaan als hobbyfokker van de Heilige Birmaan en de Brits Korthaar.
Inmiddels hebben we in 2002 Amber, een poes uit het eerste nestje van Grizzly, gehouden.
In 2004 hebben we er nog 2 Birmanen bij genomen, één komt uit Zweden en de ander uit Denemarken.
Daar blijft het dan ook voorlopig bij, want voor onszelf vinden we 6 katten het maximum.
In 2004 krijgt Amber een nestje met prachtige kittens! 
In september 2006 moeten we Lucky laten steriliseren omdat ze na de 2e kuur antibiotica nog steeds last heeft van blaas- en baarmoederonsteking. Gezondheid staat voorop, maar we vinden het wel jammer dat ze nooit een nestje heeft gekregen, maar ja.
Na een goed en gezond leven is Poema overleden in februari 2007. Ze is 16 jaar geworden. Lotte krijgt in maart 2007 haar eerste nestje. Als er een erg mooi chocolate poesje bij zit, dan houden we er misschien wel één.... Evita. 
Nog steeds vinden we 6 poezen voor ons het maximum.